Chiar dacă apartamentul tău mic oferă o senzație de înghesuit, nu ai niciun motiv să lași acest lucru să-ți îngrădească stilul. Există suficiente exemple de apartamente compacte care reușesc cumva să se simtă deschise și primitoare. Cu ajutorul unui plan bine pus la punct de amenajare a unui apartament, și tu poți obține același rezultat.
Câteva din secretele procesului de amenajare a unui apartament de dimensiuni reduse constau în tehnici istețe de decorare interioară. Aceste detalii, cum ar fi alegerea culorilor și texturilor potrivite, a mobilierului compact dar și aranjarea strategică a acestuia, sunt cele care vor ajuta la crearea senzației de spațiozitate în locuință.
În continuare vom explora câteva din aceste tehnici folosite în procesul de amenajare a unui apartament mic.
Cuprins
Plan de amenajare a unui apartament mic: Împarte locuința în diferite zone
Dacă fiecare din activitățile tale au un loc special, cum ar fi zona de birou sau chiar zona de servit masa, atunci este mult mai ușor să organizezi spațiul în funcție de nevoile tale specifice. În același timp, este important să te asiguri că obiectele și mobilierul aparținând unei zone nu le încurcă pe celelalte. O idee eficientă pentru un proiect de amenajare a unui apartament mic este combinarea spațiului de cameră de zi cu bucătăria, în format open space.
Poți apela la o compartimentare cu panouri glisante de sticlă securizată pentru transforma spațiul în două zone distincte, atunci când este nevoie. Rezultatul obținut va fi o senzație de spațiozitate și deschidere când peretele glisant de sticlă este deschis, iar când este închis te poți bucura de intimitatea necesară.
Folosește-te de iluzii optice
Acesta este poate unul din cele mai vechi trucuri din manualul de amenajare a unui apartament de dimensiuni mici. Culorile deschise ale pereților și ale mobilierului combinate cu oglinzi și uși din sticlă creează senzația unui spațiu mai mare. De asemenea, jocul cu combinația de alb și negru poate mări sau micșora vizual un spațiu.
O altă abordare este de a păstra o paletă de culori monocromatică interesantă prin adăugarea diverselor texturi. Folosirea albului cu pereții, canapeaua, covorul și podeaua oferă încăperii o senzație de luminozitate și spațiu. Nu uita să te folosești și de rame sau tablouri de dimensiuni mari, toate pentru a completa perfect decorul.
Alege o masă pentru dining rotundă
În locul unei mese mari, dreptunghiulară, alege una mai mică, rotundă. Astfel vei economisi spațiu în cameră, iar confortul va rămâne același. Un avantaj important al unei mese rotunde este că poate găzdui mai multe persoane în jurul ei. Pentru că o masă rotundă nu are colțuri, se creează mai mult spațiu pentru ca oamenii să se poată mișca și să se așeze la locul lor. O masă rotundă se potrivește foarte bine în sufragerii, în special în cele combinate cu bucătăria în stil open space, în care zona de luat masa se află în lateralul camerei.
De foarte multe ori, oamenii cumpără mese de dining dreptunghiulare pentru camere dreptunghiulare și descoperă că nu există suficient spațiu pentru ca oamenii să încapă confortabil în jurul mesei.
Renunță la comoda pentru TV
Nu este pentru prima dată când tehnologia vine în întâmpinarea nevoilor noastre. O alta idee foarte eficientă este să montezi televizorul pe un suport de perete, astfel economisind spațiul pe care l-ar ocupa o comodă pentru televizor.
Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont atunci când montezi un televizor este dacă peretele tău îl poate susține sau nu. Chiar și cele mai moderne și mai ușoare televizoare sunt destul de grele, iar pentru a evita orice problemă, regula generală este să cauți să montezi suportul pe un perete din beton sau cărămidă plină.
Alege verticala pentru depozitare
O altă practică utilă în materie de optimizare a spațiului este să te folosești la maximum de spațiul pe înălțime. În acest sens, montează rafturi pe pereți și folosește spațiul disponibil pe verticală. Rafturile pot găzdui o mulțime de decorațiuni, cărți, plante și alte elemente de decor din proiectul tău de amenajare a unui apartament mic.
Ușile glisante, o soluție modernă
Ușile glisante au devenit o soluție extrem de populară în ultima vreme, și nu doar din motive de economisire a spațiului. Indiferent că vorbim de uși glisante care culisează în paralel cu peretele sau într-o casetă în perete, acestea sunt preferate în special în stilurile de design interior minimalist și rustic, și reprezintă o metodă ideală de a îmbina două caracteristici importante, și anume eleganța și eficiența.
Elemente din sticlă
Alături de culorile deschise și oglinzile, sticla și elementele din sticlă sunt o componentă importantă a unui plan de amenajare a unui apartament mic. Acestea permit pătrunderea unei cantități mai mare de lumină naturală în locuință, ceea ce ajută ca încăperea să pară mai spațioasă. Acest efect poate fi obținut, de exemplu, prin intermediul ușilor din sticlă, sau chiar a unei compartimentări de spațiu realizată din sticlă. Pentru varianta care ajută la optimizarea spațiului dar oferă și o cantitate de lumină naturală sporită poți alege ușile glisante din sticlă, cum ar fi cele din gama GEMINI.
Indiferent de nevoile tale, specialiștii Rom Decor oferă soluții personalizate și consultanță gratuită pentru o gamă variată de uși de interior, uși din sticlă și compartimentări din sticlă, toate pentru ca tu să-ți poți duce cu succes proiectul de amenajare a unui apartament mic la bun sfârșit. Nu sta pe gânduri și contactează-ne chiar astăzi!
Știai că suntem și pe Facebook? Pentru a rămâne la curent cu toate noutățile, nu uita să dai un like Paginii Noastre.