Compartimentarea spatiilor cu pereti de sticla in 2022
Categorie: amenajari interioare, usi din sticla

Compartimentarea cu pereti de sticla este des întâlnită în locuinţele moderne. În ultima perioadă, conceptul de open-space a fost abordat de mulți constructori și designeri de interior. Cu toate că locuințele respective favorizează socializarea cu membrii familiei și crearea unei senzații de libertate, cei mai mulți oameni tind să aibă anumite zone delimitate păstrând în același timp continuitatea dintre camere. 

Astfel, a apărut compartimentarea cu pereti de sticla menită să separe zonele de interes, oferind intimitate și valorificând pe deplin elemente precum lumina naturală și detaliile arhitecturale. Sticla are numeroase beneficii, fiind un material apreciat în amenajarea interioară.

Rolul și beneficiile compartimentării 

avantajele compartimentarii cu pereti de sticla

În ciuda opțiunilor disponibile de decor, dimensiune și forma spațiului, compartimentarea cu pereți de sticlă este o opțiune excelentă pentru a delimita spațiul într-o locuință, fără a modifica fluxul de lumină sau ambianța generală. Realizată cu sisteme fixe sau cu sisteme culisante cu sticlă securizată, o astfel de compartimentare are următoarele avantaje

Permite răspândirea luminii și împiedicarea zgomotului

Deși permite circularea eficientă a luminii prin camere și furnizează senzația de loc aerisit, spațiul open-space implică un nivel ridicat de zgomot. Indiferent că vorbim de cel produs de televizor, de conversații sau de activitățile din bucătărie, zgomotul se deplasează rapid în planul deschis. 

De aceea, pereții de sticlă reprezintă un compromis excelent întrucât:

  • fiind o barieră acustică, promovează un mediu de viață liniștit;
  • delimitează inteligent zonele de interes;
  • păstrează senzația de spațiu deschis;
  • nu împiedică trecerea luminii.

Oferă eleganță și bun gust

Sistemele culisante cu sticlă securizată au un design deosebit și inovator, potrivindu-se în mai multe stiluri arhitecturale moderne și nu numai. Sistemele Gemini V2000 dispun de rame și șprosuri (concepute din aluminiu, cu finisaj satinat, eloxat sau negru) și de role de culisare din oțel inoxidabil. Aceste detalii fac o declarație despre eleganța, adăugând un plus de valoare zonelor pe care le delimitează.

Definește spațiul

Uneori, zonele open-space par lipsite de personalitate sau de o definiție clară a spațiului din locuință. În acest stil de amenajare, vei regăsi frecvent livingul în imediata apropiere a bucătărie. 

Compartimentarea oferă o delimitare clară între cele două zone cheie. De exemplu, remarcându-se printr-un aspect și particularități constructive moderne, sistemul Gemini V2000 furnizează versatilitate și flexibilitate în separarea spațiilor din locuință. Sistemul de compartimentare poate fi personalizat în funcție de dimensiunile și tipologia încăperii, astfel încât să se potrivească în living, la bucătărie, dressing, dormitor sau chiar terasă.

În plus, sistemul de compartimentare cu sticlă securizată poate fi instalat pe orice tip de zid (din cărămidă, beton, BCA, gips carton cu ranforsare, ș.a.) sau chiar în tavan.

Împiedică răspândirea mirosurilor

Gătitul nu este doar zgomotos, ci produce și multe mirosuri, grăsime, abur și fum. Chiar și cu cea mai bună hotă sau sistem de ventilație, mirosurile alimentare vor pătrunde în celelalte încăperi în lipsa unei delimitări. Un sistem de compartimentare culisant cu sticlă securizată va elimina această problemă.

Furnizează confidențialitate

Din când în când, avem nevoie de un spațiu personal pentru a ne bucura de un timp privat. Rareori, viața în plan deschis oferă un astfel de lux, dar un sistem culisant cu sticlă securizată permite crearea unui loc unde să te retragi pentru work-from-home sau pentru petrecerea timpului personal.

Tipuri de compartimentare

Compartimentarea cu pereți de sticlă implică un aspect deosebit indiferent de forma locuinței tale. Ea poate fi clasificată astfel:

În funcție de modul de delimitare

  • Compartimentare totală cu pereti de sticla
compartimentare cu pereţi de sticlă
Sursa: Pexels.com

Sistemele cu sticlă securizată care închid în totalitate un spațiu sunt un mod obișnuit de a crea o zonă complet separată. În general, oamenii le folosesc pentru a crea o cameră nouă. Spre exemplu, aceasta este recomandată atunci când încerci să împarți un spațiu mare și să creezi o cameră pentru birou.

  • Compartimentare parțială cu pereti de sticla
compartimentare partiala cu pereti de sticla
Sursa: Pexels.com

Cealaltă opțiune presupune instalarea unor pereți de sticlă pentru a delimita parțial o încăpere sau o zonă de interes. În acest caz, vei utiliza panouri de sticlă care separă doar o parte a spațiului (de exemplu pentru un colț de lectură).

În funcție de tipul de sticlă

  • Sisteme de compartimentare cu sticlă clară
compartimentare cu sticla clara 2

Dacă îți dorești o încăpere modernă, care să beneficieze de multă lumină și care să păstreze senzația de spațiu mare, ar trebui să optezi pentru un sistem de compartimentare cu sticlă securizată 100% transparentă, fără textură. 

  • Sisteme de compartimentare cu sticlă sablată cu model și tratament antipată

Sticla sablată va oferi un nivel mai ridicat de intimitate, permițând trecerea difuză a luminii. Există, de asemenea, versiuni texturate de sticlă sablată. 

Pereții din sticlă mată nu numai că fac o declarație de stil excelentă, ci sunt modalitatea perfectă de a adăuga un grad mai mare de confidențialitate. În plus, tratamentul antipată aplicat pe acest gen de sticlă permite o curățare ușoară și rapidă. 

  • Sisteme de compartimentare cu sticlă colorată în masă 
compartimentare cu pereti de sticla colorata

Utilizată adesea în scopuri estetice, sticla colorată este incredibil de frumoasă și oferă autenticitate spațiului delimitat. Acest tip de sticlă este conceput pentru a absorbi căldura, prin urmare va diminua cantitatea de încălzire utilizată în casă. În același timp, furnizează un nivel ridicat de confidențialitate. 

  • Sisteme de compartimentare cu sticlă printată ceramic  
pca usi soft close glisante

Sticla printată ceramic este un tip special de sticlă decorativă realizată prin imprimarea unui strat de cerneală ceramică pe suprafața acesteia. Prezintă rezistență la zgârieturi, raze ultraviolete sau schimbări de temperatură. 

Sticla poate fi printată ceramic cu orice imagine/model astfel încât să se potrivească cu amenajarea locuinței.

În ce concepte de amenajări funcționează compartimentarea cu pereți de sticlă?

stiluri de amenajari cu sisteme de compartimentare cu sticla
Sursa: Pexels.com

Includerea sistemelor de compartimentare culisante cu pereți de sticlă în designul modern al dormitorului, al bucătăriei sau livingului conferă încăperilor un plus de creativitate și atmosferă contemporană. Stilul modern se bazează pe funcționalitate și claritate structurală, amenajarea find realizată în concordanță ultimele tendințe. De aceea, sistemele de compartimentare GEMINI V2000 sunt prevăzute cu:

  • Sticlă securizată cu grosime de 6 mm sau 8 mm;
  • Panou de sticlă cu lățimea cuprinsă între 637 și 1400 mm, respectiv înălțime maximă de 3000 mm;
  • Amortizoare SOFT CLOSE;
  • Role din oțel inoxidabil, de înaltă calitate și fiabilitate.

Întâlnită frecvent în amenajările interioare, arhitectura minimalistă implică obținerea unui stil caracterizat de simplitatea spațiului, forme, materiale folosite, culori și detalii. În cadrul acestui design, este extrem de importantă compartimentarea corectă a spațiului. Astfel, designerii de interioare includ și sistemele de compartimentare culisante cu pereți de sticlă securizată pentru a obține o estetică sofisticată, dar totodată simplă.

Caracterizate de spații mici, locuințele suedeze abordează designul interior scandinav care se remarcă printr-un aspect original și o schemă decorativă elegantă. De cele mai multe ori, compartimentarea se realizează cu sisteme cu sticlă securizată culisante care fac încăperile să fie luminoase, aerisite, confortabile și cu adevărat plăcute.

Deși sunt întâlnite mai degrabă în stilurile contemporane, aceste sisteme pot fi adăugate și în amenajări rustice sau vintage. Decorarea cu mobilierul rustic din lemn, piesele de mobilier tapițate tradiționale și sisteme de compartimentare de sticlă creează contraste atractive, adăugând un caracter unic încăperilor. 

3.5/5 - (22 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă