Rolul sticlei securizate in amenajarile interioare. RomDecor
Categorie: amenajari interioare Etichete: , ,

Sticla securizata – proprietati, avantaje si aplicatii in amenajarile interioare

Din ce in ce mai multi proprietari se orienteaza catre solutii de amenajare creative  care sa indeplineasca atat un rol functional, cat si unul estetic, iar sticla securizata este unul dintre materialele care contribuie semnificativ la atingerea acestui scop.

Asigurand cele mai inalte standarde ale calitatii si indeplinind, totodata, cele mai mari exigente, sticla securizata ofera noi posibilitati si forme tot mai avansate de a pune in valoare aptitudinile si talentul expertilor in design interior. Acest material se remarca prin caracteristici deosebite datorita evolutiei cunoscute de tehnologia de securizare termica a sticlei, fiind potrivita atat pentru amenajarile interioare, cat si pentru cele exterioare.

Astfel, conferind un grad sporit de luminozitate precum si o senzatie de spatiu curat si aerisit, sticla securizata este utilizata din ce in ce mai mult de catre designeri.

Calitate conferita prin securizare termica

În cadrul procesului de prelucrare a sticlei, se utilizeaza anumite tehnologii care fac ca produsul finit sa aiba atribute estetice de exceptie, ce ii confera acestui material o calitate net superioara. Fiind produsa in urma unui proces de incalzire – la o temperatura de aproximativ 650˚C – sticla incepe sa se inmoaie, dupa care este supusa la actiunea de racire care provoaca o compresie puternica si, implicit, securizarea geamului respectiv.

Ambele procese – si cel de incalzire si cel de racire – sunt controlate electronic dupa anumiti parametri si determina o rezistenta crescuta la socuri mecanice, precum si rezistenta la indoire.

Ce aplicatii are sticla securizata

Sticla securizata este un material ce poate fi utilizat cu succes in cazul usilor de interior, a treptelor, a balustradelor, cabinelor de dus, a lifturilor, a mobilierului modern, a placarilor, a copertinelor si chiar a pardoselii.

În plus, acest tip de material se poate utiliza in procesul de fabricare a vitrinelor de magazine, a ghiseelor cabinelor telefonice, a fatadelor, a acoperisurilor, a parapetilor de siguranta si a panourilor de semnalizare.

De asemenea, sticla securizata isi gaseste utilitatea si in cadrul pieselor de mobilier, a treptelor, a acvariilor si a piscinelor. Datorita proprietatilor sale termorezistente, aceasta este folosita si in cazul aparaturii electrocasnice, a cuptoarelor cu microunde, a aragazului, a usilor de semineu sau a diferitelor vase.

Ce avantaje ofera utilizarea sticlei securizate in amenajarile interioare

Multi designeri de interior opteaza pentru sticla securizata datorita avantajelor numeroase pe care le ofera acest tip de material, fiind unul destul de versatil in amenajarile interioare.

Iata care sunt principalele sale avantaje:

  • Aduce un plus de stil si de eleganta incaperii, conferindu-i un aer modern si un aspect estetic deosebit;
  • Daca sticla securizata se sparge – ceea ce e destul de putin probabil, aceasta se divide in mici fragmente cu muchii netaioase, minimizand astfel riscul accidentelor;
  • Nu isi pierde proprietatile odata cu trecerea timpului;
  • Pot fi securizate toate tipurile de sticla, cu grosimi intre 4-19 mm;
  • Prezinta un grad de rezistenta sporit la sarcini mecanice;
  • De asemenea, nu cedeaza la tensiunile termice;
  • Confera interioarelor un grad de luminozitate ridicat;
  • Sticla securizata imbina designul elegant cu durabilitatea si tocmai din acest motiv ocupa un loc fruntas in topul materialelor preferate de arhitecti, dar si de catre designerii de interior;
  • Este un material versatil, fiind ideal pentru aproape orice tip de amenajare interioara;
  • Este usor de intretinut si usor de curatat;
  • Sticla securizata asigura o stabilitate exceptionala la variatiile de temperatura si o rezistenta mecanica la indoire de 4 ori mai mare, comparativ cu sticla normala.

Dincolo de aceste beneficii pe care le ofera un astfel de material, exista, totusi, si un dezavantaj; acesta rezida in faptul ca geamul securizat nu permite slefuirea, taierea sau gaurirea sa, spre deosebire de alte tipuri de sticla.

De asemenea, indiferent de stilul de amenajare ales, daca optati pentru sticla securizata termic, va trebui sa respectati normele europene impuse si anume: SR EN 12150-1:2002; SR EN 12150-2:2006.

Va invitam si pe profilul nostru de facebook pentru mai multe detalii si imagini despre sistemele de inchidere terase sticla termoizolanta

5/5 - (2 votes)

Distribuie acest articol


Sună acum
Solicită ofertă