Cea mai mare provocare în crearea casei ideale este îmbinarea funcționalității cu un design frumos și plăcut. Cu toții știm exact ce ne dorim în materie de decorațiuni interioare, însă provocarea vine atunci când trebuie să ne adaptăm dorințele la spațiul și posibilitățile existente. Confortul primează atunci când vorbim de ”acasă”.
Optarea pentru uși glisante este cea mai bună alegere pentru o locuință modernă, luminoasă și funcțională, în care ne dorim să utilizăm la capacitate maximă spațiul din încăperi de care dispunem.
În materialul de astăzi îți vom oferi informațiile necesare alegerii ușilor glisante potrivite pentru casa ta.
Cuprins
- 1 De ce aspecte trebuie să ții cont atunci când alegi o ușă glisantă?
- 2 Cum funcționează o ușă glisantă?
- 3 Cum optimizează spațiul o ușă glisantă?
- 4 Unde se recomandă ușile glisante?
- 5 Ce grad de confort oferă ușile glisante?
- 6 Ce funcționalitate oferă ușile glisante?
- 7 Cum se întrețin ușile glisante?
- 8 Ce uși glisante recomandăm?
De ce aspecte trebuie să ții cont atunci când alegi o ușă glisantă?
În primul rând se recomandă să acorzi o atenție deosebită golului de ușă specific oricărei încăperi. Atunci când spațiul limitat reprezintă o provocare, o ușă glisantă este soluția optimă pentru un plus de luminozitate, spațiu și confort. Totodată, se recomandă o atenție sporită tipului de montaj pentru care se optează. Astfel, poți să alegi între un sistem de ușă glisantă încastrată sau un model de ușă glisantă pe lângă perete.
În cazul ușilor încastrate se va realiza un perete și un spațiu despărțitor, fiind o alegere ideală pentru apartamentele de mici dimensiuni unde se impune salvarea unui spațiu cât mai generos. Practic ușa va culisa în acest loc (în zid), fără a fi vizibilă când o deschidem.
A doua variantă de ușă, presupune montarea unui sistem de culisare care deschide ușa în paralel cu peretele existent în locuință. Această opțiune este perfectă pentru o casă modernă, amenajată în stil minimalist, pentru separarea unor zone din locuință, pentru bucătării sau pentru un spațiu de birouri unde este necesar un mediu aerisit și luminat.
Un alt aspect important, demn de luat în considerare, este destinația ușilor glisante. Astfel, trebuie să stabilești încă de la început încăperea în care dorești să le montezi și să analizezi cu atenție stilul și elementele de design interior pentru a alege modelele și nuanțele potrivite.
De asemenea, materialul din care sunt construiți pereții este relevant în alegerea ușii glisante, întrucât pereții din gips carton nu pot să susțină greutatea acesteia. În cazuri excepționale, pentru a monta totuși o ușă culisantă din lemn/sticlă pe un perete din gips carton, este necesară o întăritură în spate, pe lungimea șinei de glisare.
Iată principalele criterii de care să ții cont atunci când pornești în aventura identificării ușii culisante ideale:
- tipul de sistem culisant
- designul sistemului de culisare și al foii de ușă
- materialul din care dorești să fie ușa (sticlă sau material lemnos)
- ușurința și silențiozitatea sistemului de culisare
- mânerul ușii
Cum funcționează o ușă glisantă?
Orice sistem de ușă glisantă este alcătuit din foaia de ușă (ce poate fi din sticlă sau material lemnos) și sistemul de culisare. Foaia de sticlă poate fi clară, ultraclară, colorată în masă, șablată, cu tratament chimic, cu tratament anti-pată, printată ceramic cu un anumit model cu o precizie extraordinară.
În acest fel, vei oferi încăperii personalitate și un design deosebit, diferit de ceea ce există pe piață. Dacă optezi pentru uși de lemn culisante, la Rom Decor găsești o varietate de modele și culori, care se pot încadra perfect în orice stil arhitectural. Toate modelele de uși din portofoliul Porta Doors sunt compatibile cu sistemele de culisare din oferta Rom Decor. Vezi aici modele de sisteme de culisare pentru ușile de lemn.
Indiferent de modelul la care visezi, există posibilitatea de a fi reprodus 100% în conformitate cu ceea ce îți dorești. Sticla este securizată astfel încât să ofere siguranță la fiecare utilizare, prevenind accidentările.
La ușile de sticlă, sistemul de culisare poate fi amplasat în tavan sau pe perete, în funcție de disponibilitățile de spațiu existente. Pentru silențiozitate se recomandă rolele din oțel inoxidabil, speciale pentru utilizări multiple. De asemenea, ușile pot fi echipate cu amortizor Soft Close sau amortizor cu aer, în funcție de preferințe. Totodată, vei putea alege între șine de aluminiu discrete și elegante sau oțel inoxidabil modern și practic.
Un aspect deosebit este conferit de șinele ascunse sau discrete care se remarcă prin design-ul functional, potrivit oricărui tip de amenajare interioară.
Se recomandă să ții cont de faptul că sistemele de culisare permit o greutate maximă a panourilor de sticlă de până la 120 de kg.
Cum optimizează spațiul o ușă glisantă?
Atunci când spui ușă glisantă spui funcționalitate prin raționalizarea oricărui spațiu indiferent de dimensiuni. Spre deosebire de ușile clasice, cele glisante oferă posibilități simple de compartimentare și salvează acel spațiu din diametrul deschiderii.
De asemenea, acestea oferă senzația unui spațiu mai mare, permit un acces mai simplu în încăpere și oferă un aer modern și elegant locuinței.
Unde se recomandă ușile glisante?
Ușile glisante de interior se adaptează oricărui tip de încăpere. Fie că vorbim de birou, living sau dormitor, ușa glisantă este extrem de versatilă și oferă posibilitatea de creare a unor zone diferite prin foaia de ușă, design, culoare sau nivelul de lumină penetrat.
Ce grad de confort oferă ușile glisante?
Farmecul ușilor glisante constă în nivelul de luminozitate pe care îl pot oferi. Indiferent de locul de amplasare, acestea sunt o adevărată sursă de lumină naturală ceea ce oferă confort vederii, suplimentând pe parcursul zilelor însorite sursele electrice de lumină.
Ce funcționalitate oferă ușile glisante?
Funcționalitatea ușilor glisante este oferită de sistemul de închidere și deschidere. În acest mod, spațiul mort rămas nefolosit prin utilizarea sistemului de culisare, poate să fie utilizat în alte scopuri. Veți putea amplasa aici alte obiecte utile precum o etajeră multifuncțională, un lampadar, un cuier sau orice alt obiect care nu încape într-un alt colț de încăpere.
Totodată, ușile glisante se remarcă prin ușurința de manevrare, printr-o simplă atingere ușoară acestea pot fi închise și deschise silențios, ori de câte ori este necesar. Pentru un plus de confort se poate opta pentru un sistem automat de închidere și deschidere.
Cum se întrețin ușile glisante?
Întreținerea și curățarea ușilor glisante sunt esențiale pentru buna funcționare a acestora. În timp, sistemul de culisare poate acumula murdărie făcând dificilă deschiderea ușii. Se recomandă aspirarea prafului și murdăriei utilizând un accesoriu cu vârf îngust. Folosind o cârpă cu lubrifiant nelipicios se ung șinele ușii și se glisează de mai multe ori pentru ca ușa să alunece ușor. Sticla se poate șterge cu o cârpă moale uscată sau folosind produse dedicate din comerț.
Ce uși glisante recomandăm?
În prezent se observă o tendință tot mai accentuată către design-ul minimalist. Cea mai bună alegere în acest sens este colecția de uși glisante din sticlă GEMINI, cu diferite modele, perfecte pentru un design simplu și modern. Acestea se remarcă prin sticla cu design deosebit, dar și prin mecanismele premium care oferă o silențiozitate și funcționalitate desăvârșită.
În general oamenii trăiesc cu impresia că ușile glisante sunt extrem de fragile. Alegerea acestora oferă siguranță, funcționalitate și luminozitate optimizând fiecare spațiu în parte grație sistemului de culisare. Specialiștii noștri îți stau la dispoziție astfel încât să faci cea mai bună alegere în materie de uși glisante, pentru o casă modernă și funcțională.